«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κοινή συνέντευξη για τα προβλήματα της Δυτικής Ελλάδας απο τους προέδρους των ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας, Αχαΐας και Ηλείας

Κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα την αναφορά στα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νομός της Δυτικής Ελλάδας, παραχώρησαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κ. Σύρρος, Αχαΐας Α. Μαζαράκης και Ηλείας Γ. Χήνος.
   Από το δημαρχείο της  Αρχαίας Ολυμπίας, οι τρείς νομαρχιακοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ζητήματα που αφορούν βασικές υποδομές, όπως το οδικό δίκτυο, ο αγροτικός τομέας, η εκπαίδευση, η υγεία αλλά και η αποκατάσταση περιοχών από φυσικές καταστροφές.
   Ο Κ. Σύρρος στην τοποθέτησή του για θέματα νομού Αιτωλ/νίας αναφέρθηκε αρχικά στην Ιόνια οδό και την πλήρη πλέον εγκατάλειψή της από τις κατασκευάστριες εταιρείες καθώς και την κυβέρνηση η οποία φανερώνει ανοικτά απροθυμία στήριξης και ολοκλήρωσης ενός εκ των ζωτικότερων έργων για την Δυτική Ελλάδα. Το υπάρχων οδικό δίκτυο τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα, με βαρύ φόρο ετησίως σε ανθρώπινες ζωές. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση παραλαμβάνοντας το έργο, το...... οδήγησε σταθερά και σταδιακά στην απαξίωση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δώσει καμία απολύτως εξήγηση. Αντί αυτού, σχεδιάζει και δαπανά εκατομμύρια ευρώ για μελέτες υποθαλασσίων συνδέσεων.
   Για το Φράγμα Αχυρών ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας σημείωσε ότι το έργο παραδόθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία το ολοκλήρωσε στο μεγαλύτερο ποσοστό του και σήμερα η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί επικοινωνιακά άλλοθι που είτε έχουν αναφορά στην αδυναμία εξεύρεσης πόρων είτε σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.
   Μιλώντας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσε πως το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας που επίσης παραδόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και η αναβάθμιση του ΤΕΙ Μεσολογγίου, σήμερα αποτελούν το μέσο δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας με σκόπιμη και κατευθυνόμενη «διαρροή» φημών για την επόμενη μέρα τους.
   Ίδιο πλαίσιο διαχείρισης, εφαρμόζεται και για την υγεία, όπου οι επικείμενες αλλαγές αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλα και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, τα οποία έρχονται φυσικά να προστεθούν στην σημερινή λανθάνουσα κατάσταση στην οποία  ήδη βρίσκονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού.
   Ο πρόσφατος εμπαιγμός των αγροτικών φωτοβολταϊκών καταδεικνύει την αντίληψη με την οποία η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της αντιλαμβάνονται τον τρόπο διαχείρισης του αγροτικού πληθυσμού του νομού. Επιπλέον, η αδυναμία εξεύρεσης λύσης για θέματα υποδομών (αρδευτικά – ΤΟΕΒ) που αφορούν άμεσα την αγροτική οικονομία, οδηγεί σταθερά σε αποδυνάμωση του ενεργού αγροτικού πληθυσμού και βάζει ζήτημα βιωσιμότητάς του.
   Τέλος, όπως επεσήμανε ο Κ. Σύρρος, η σημερινή κυβέρνηση μέσα από μια σειρά άστοχων και ασύνδετων ενεργειών σε ότι αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, εξέθεσε τον εαυτό της αλλά και τη χώρα, δημιουργώντας αναλώσιμες εντυπώσεις που κάθε άλλο παρά σοβαρότητα αποδεικνύουν.