«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα μαντρόσκυλα της εξουσίας τι πρέπει ο λαός να τα κάνει;

Επίθεση των ΜΑΤ στην φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη!
Απ’ την μανία των ΜΑΤ, «…να επιτελέσουν με υπερβάλλοντα ζήλο το καθήκον τους», στην χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα, δεν γλύτωσαν εκτός απ’ τους διαδηλωτές, ούτε οι δημοσιογράφοι, αλλά ούτε και οι …σκύλοι!
Επίθεση δέχτηκε μια ομάδα δημοσιογράφων που επιτελούσε το λειτούργημά της!! Γιατί η δημοσιογραφία κύριοι, για πολλούς απ’ αυτούς που την ασκούν έντιμα, ευσυνείδητα στο στίβο της ενημέρωσης, δεν είναι επάγγελμα …είναι λειτούργημα!!!
Την Αλήθεια υπηρετούν μ΄ όποιες συνέπειες!
Την Αλήθεια Ρεεε!!

Που φώναξε κι ο Νίκος Καλογερόπουλος στην ταινία «Μάθε Παιδί μου Γράμματα»!!!
Τι έφταιξε όμως ο διάσημος σκύλος-διαδηλωτής, ο συμπαθής «Λουκάνικος» και δέχτηκε …ένστολη κλωτσιά;

Mε έκτακτη ανακοίνωση, που έβγαλε η ΓΑΔΑ, δημοσιοποίησε την πρόθεσή της για ΕΔΕ σχετικά με την επίθεση στους δημοσιογράφους. Για τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών...ούτε λόγος!

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με εντολή για διενέργεια έρευνας προς εξέταση καταγγελιών   ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Κακότυχε …Λουκάνικε!
Ακόμα η ΓΑΔΑ, με μια δεύτερη ανακοίνωση, αναφέρθηκε στα γεγονότα στις χτεσινές (…συγκεντρώσεις - πορείες στο κέντρο της Αθήνας).

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με σημερινές συγκεντρώσεις - πορείες στο κέντρο της Αθήνας     
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρωινές ώρες σήμερα (05-10-2011) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ατόμων στην Πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στην Πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια των ως άνω συγκεντρώσεων και πορειών, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στα Προπύλαια επιτέθηκαν κατ΄ επανάληψη στις Αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, τεμάχια μαρμάρων, που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα. Επίσης ορισμένοι από αυτούς μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεντρωθέντων από την Πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο (2) Αστυνομικοί, προσήχθησαν δώδεκα (12) άτομα, εκ των οποίων εννέα (9) συνελήφθησαν και προηγήθηκαν υλικές ζημιές (θραύση τζαμιού) σε είσοδο κτιρίου επί της οδού Καρ. Σερβίας. Επίσης στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ επί της Πλατείας Συντάγματος ομάδα από τα ίδια ως άνω άτομα επιτέθηκε και τραυμάτισε ιδιώτη που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τα ΜΑΤ στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, χτύπησαν διαδηλωτές, δημοσιογράφους και …σκύλους!

Μου θύμισε την απάντηση του μικρού Νίκου στο ερώτημα του πατέρα του!

Νίκο πόσοι είμαστε στην παρέα;
-    Πέντε! (φωνάζει με στόμφο ο Νίκος και συμπληρώνει…) Τρεις άνθρωποι,  ένας παπάς κι ένας …χωροφύλακας!!!

Όταν κάποια ζαβά μαντρόσκυλα, μιας ανάλγητης εξουσίας, έχουν τέτοιες συμπεριφορές.
Τι πρέπει ο λαός να τα κάνει;

Δημήτρης Ντόκας