«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Συνάδελφε του Δημόσιου Τομέα, των ΔΕΚΟ, στα Υπουργεία και τους Οργανισμούς
Η κυβέρνηση έφερε στη βουλή το νέο μισθολόγιο. Στην κυριολεξία ακρωτηριάζει κάθε μισθολογικό δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων. Σπέρνει τη φτώχια, την εξαθλίωση, ακόμα και την πείνα στους δημόσιους υπάλληλους και τα παιδιά τους. Προχωρά σε παραπέρα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από 20%-50%. Και αυτό την στιγμή που μέχρι τώρα τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.
Με το νέο μισθολόγιο:
ü      Καταργεί όλα τα επιδόματα εκτός του οικογενειακού, θέσης, παραμεθορίου και ειδικών συνθηκών. Δηλαδή, διατηρεί μόνο 4 επιδόματα, που δεν θα τα παίρνουν όλοι και όσοι τα παίρνουν θα τα παίρνουν με προϋποθέσεις.
ü      Αυξάνει τις κρατήσεις στους μισθούς στο 25,5%.
ü      Συνδέει την μισθολογική ωρίμανση-εξέλιξη του δημόσιου υπάλληλου με το νέο βαθμολόγιο και την αξιολόγηση.
ü      Καθιερώνει το «κίνητρο επίτευξης στόχων» (πριμ αποδοτικότητας) το οποίο δεν θα το παίρνουν όλοι παρά μόνο όσοι επιτυγχάνουν τους δείκτες αποδοτικότητας!!!
ü      Καθιερώνει ως κατώτατο βασικό μισθό τα 780 ευρώ μεικτά. Με κομμένα τα επιδόματα και με το σύνολο των κρατήσεων ένας δημόσιος υπάλληλος θα παίρνει καθαρά στο χέρι 581 ευρώ. Και αν συνυπολογίσουμε τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ κλπ. ο μισθός στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε ένα χαμηλό επίδομα φτώχιας.
ü      Η κυβέρνηση εξομοιώνει τους μισθούς του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα προς τα κάτω, χτυπάει ενιαία τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ήδη, εξήγγειλε την επί της ουσίας κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, συζητάει με την Τρόικα την κατά 30% μείωση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).
Ταυτόχρονα, με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση έφερε στη βουλή και τη νομοθετική ρύθμιση για την εφεδρεία με την άμεση απόλυση 30 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Για την εξέλιξη αυτή μεγάλη είναι η ευθύνη της ΝΔ αφού σ’ αυτή ανήκει η πρόταση για εφεδρεία-απολύσεις.
Μεγάλη ευθύνη και για τις μισθολογικές εξελίξεις έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που στήριζαν και στηρίζουν τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή την συμπίεση, το πετσόκομμα των μισθών, στήριζαν την επιδοματική πολιτική, αποπροσανατόλιζαν, καθυσήχαζαν τους εργαζόμενους, αφού έφτασαν μέχρι το σημείο να προπαγανδίζουν πως με το νέο μισθολόγιο «θα πάρουμε και αυξήσεις»!!!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι στις σημερινές συνθήκες δεν πρέπει να παραιτηθούν από την πάλη τους για 1400 ευρώ κατώτατο βασικό μισθό με ανάλογη κλιμάκωση σε όλες τις κατηγορίες και τα μισθολογικά κλιμάκια.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατικό-πανϋπαλληλικό ξεσηκωμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οργάνωση, επιτροπές αγώνα, σχέδιο δράσης σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλα τα σωματεία.
ü      Να αποσυρθούν τώρα τα νομοσχέδια της σφαγής και της βαρβαρότητας (νέο μισθολόγιο, εφεδρεία).
ü      Να μην περάσει η λεηλασία του εισοδήματός μας. Το δικαίωμα στη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφαίρετο.
ü      Καμιά εφεδρεία-καμιά απόλυση
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες σε κοινό μέτωπο πάλης για να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται, για μια ζωή με δικαιώματα. Όλοι μαζί στον αγώνα για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία της δικτατορίας των μονοπωλίων.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ