«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου στο δρόμο του αγώνα!

Σήμερα το Σωματείο  Εργαζομένων  Νοσοκομείου  Αγρινίου  και  Κέντρων  Υγείας,  συμμετείχε  στην  4ωρη  στάση  εργασίας,  που  έχει  προκηρύξει  η  Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.  από τις 11:00 π.μ.  έως  15:00 μ.μ.
Ταυτόχρονα  στις  11:00 π.μ.  ξεκίνησε και η  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΟΙΧΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  των  μελών  του  ΣΕΝΑ,  αλλά  και  όλων  των  εργαζομένων  στο  Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ  στον  προαύλιο  χώρο  του  Νοσοκομείου...
Τα θέματα-αιτήματα που συζητήθηκαν:
    Άμεση  καταβολή  των  δεδουλευμένων
    Νέο  ενιαίο  μισθολόγιο-φτωχολόγιο
    Ελλείψεις  προσωπικού
    Υπηρεσίες  Υγείας  προς  τους  πολίτες
Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Βαγγέλης  Μαχαλιώτης,  που ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα παραπάνω θέματα και τους κάλεσε σε διαρκή αγώνα.

Ο κ. Βαγγέλης  Μαχαλιώτης  μας δήλωσε:
«Οι  εργαζόμενοι στην υγεία, αντιδρούν στα χαράτσια, που μας επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα, για τα οποία δεν ευθυνόμαστε, γιατί απλά δεν τα προκαλέσαμε.
Αντιδρούμε στο νέο, ενιαίο, εξευτελιστικό μισθολόγιο–φτωχολόγιο, που συρρικνώνει τα εισοδήματά μας και μας καταδικάζει.
Η αγωνιστική μας κινητοποίηση θα κορυφωθεί με την απεργία στις 19 του Οκτώβρη.»
Στη συνέχεια μίλησε προς τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του με δυναμισμό και αποφασιστικότητα ο κ. Στέλιος Μερμίγκης. Σ’ αυτό το σημείο κατατέθηκε και η πρόταση, να γίνει κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων, για την αποτροπή της καταβολής των 5 ευρώ (εισιτήριο) από τους ασθενείς. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από την συνέλευση των εργαζόμενων.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους συναδέλφους του ο κ. Κώστας Σιδέρης από το ΠΑΜΕ υγειονομικών, που συνοπτικά αναφέρθηκε στην δεινή θέση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην υγεία. Τους κάλεσε ακόμα να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΠΑΜΕ.

Ο κ.   κ. Κώστας Σιδέρης μας δήλωσε:
«Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγρινίου και γενικότερα σ’ όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, με τη συμμετοχή τους στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, να ενισχύσουν την Πανελλαδική Απεργία στις 19 του Οκτώβρη, με τις ταξικές δυνάμεις όλων των εργαζόμενων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.»
Κατόπιν ζήτησε και πήρε το λόγο ο κ. Δημήτρης Τομαράς εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που κι αυτός με τη σειρά του αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην υγεία. Τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για αγωνιστική δράση και παραπέρα δυνάμωση των κινητοποιήσεων.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο κι άλλοι εργαζόμενοι που κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος.
Η συμμετοχή των εργαζόμενων, ήταν σχεδόν καθολική σ’ αυτή την κινητοποίηση, η αγανάκτηση και οργή συνάμα με την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα, έκδηλη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Την αποδοχή του δίκιου αγώνα, με κατανόηση και φανερή συμπαράσταση, έδειξαν και κάποιοι παρευρισκόμενοι στην είσοδο του Νοσοκομείου ασθενείς και επισκέπτες, που πολλοί απ’ αυτούς χειροκροτούσαν μαζί με τους εργαζόμενους κάθε ομιλητή!
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του τετράωρου το Νοσοκομείο λειτουργούσε με προσωπικό ασφάλειας.
Κοινή τοποθέτηση-παρότρυνση όλων των ομιλητών η αποφασιστική και δυναμική παρουσία στην απεργία στις 19 Οκτώβρη στο Αγρίνιο.

Δημήτρης Ντόκας