«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου για τις καταλήψεις σχολείων

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να «χτυπήσει» τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις στα σχολεία , επιστράτευσε και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς  έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρτικής έρευνας σ’ όλα τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη  και καλούνται οι καθηγητές να παίζουν το ρόλο του καταδότη.

Πρόκειται για μια ακόμα αντιδημοκρατική ενέργεια στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για το χτύπημα  των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Χρησιμοποιεί τους εισαγγελείς σε βάρος όσων αγωνίζονται για τα δίκαιά τους , τη στιγμή που η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα  στα σχολεία και στους υπεύθυνους  που τα δημιούργησαν, τη στιγμή που κλείνει τα μάτια στους εκατοντάδες επιχειρηματίες που αφήνουν  απλήρωτους τους εργαζόμενους για πολλούς μήνες , στις παράνομες απολύσεις , στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, στα εργατικά ατυχήματα-εγκλήματα κ.λ.π.

Καλούμε τους μαθητές , τους γονείς και τους καθηγητές να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.

Να διεκδικήσουν, σε κοινή δράση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα  και τις ελλείψεις στα σχολεία, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης , να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν παιδεία  σ’ όλα τα επίπεδα, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.