«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σε έξαρση η εγκληματικότητα!!!


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 18.30 ώρα της  6-10-2011 έως 07.30 ώρα της  7-10-2011

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ.Α.Δ. Αττικής
Δελτίο τύπου
(Σύλληψη -1- δράστη)
Περί  Πνευματικής  Ιδιοκτησίας
Την 5-10-2011/13.15 συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 28χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας». Ειδικότερα, μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές συγκεκριμένης ιστοσελίδας μετέφραζαν στην ελληνική γλώσσα υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των οποίων ανήκουν σε εταιρείες -  μέλη της καταγγέλλουσας εταιρείας, διέθεταν τους υπότιτλους αυτούς μέσω της ιστοσελίδας τους στο κοινό, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να τους κατεβάζει, να τους αποθηκεύει στον προσωπικό του υπολογιστή και να προβαίνει στην ενσωμάτωσή τους στην ταινία ή τηλεοπτική σειρά, προτρέποντας και τρίτα άτομα στις παράνομες αυτές ενέργειες. Από την έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 28χρονος συλληφθείς. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε ψηφιακή διερεύνηση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος έχει τα δικαιώματα διαχείρισης στην ιστοσελίδα, ενώ κατασχέθηκαν (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, η οικονομική ζημία των δικαιούχων εταιρειών από την παράνομη δραστηριότητα του 28χρονου εκτιμάται στα 500.000€.

 Ηλεκτρονική ενημέρωση
 (Δράστες αναζητούνται)
Ληστείες
1) Την 6-10-2011/19.43 στην Καλλιθέα, στη συμβολή των οδών Κέκρωπος και Σόλωνος, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε φαρμακείο και με την απειλή όπλου   αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διερχόμενου πολίτη. Τραυματίας μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
2) Την 6-10-2011/23.41 στη Ραφήνα, οδός Φλέμινγκ, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πιτσαρία και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
3) Την 7-10-2011/00.07 στο  Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Νερατζιωτίσσης και Χαράς, (4) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπό το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
4) Την 7-10-2011/05.29 στην Αθήνα, οδός Ανθυπολοχαγού Ρεγγούκου, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε συνεργός του. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
5) Την 7-10-2011/05.30 στους Αγίους Αναργύρους, οδός Αγίων Αναργύρων, άγνωστος δράστης εισήλθε σε εστιατόριο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το τσαντάκι του ιδιοκτήτη, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Δράστης διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε συνεργός του. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
6) Την 7-10-2011/05.24 στην Πετρούπολη, οδός Τζαβέλα, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία 2ου ορόφου, τραυμάτισαν με μαχαίρι τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν διάφορα ηλεκτρικά είδη και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν. Παθών διεκομίσθη σε Νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Την 6-10-2011/21.12 στο Γαλάτσι, οδός Βεΐκου, (2) άγνωστοι δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν (3) φορές ημεδαπή, η οποία οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν σοβαρά σε διάφορα μέρη του σώματός της. Παθούσα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)

Εμπρησμοί
1) Την 7-10-2011/01.02 στην Αθήνα, στη συμβολή της πλατεία Κάνιγγος και της οδού Τζωρτζ, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κιόσκι. Στο σημείο βρέθηκε και 2ος εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος δεν ανεφλέγη. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
2) Την 7-10-2011/01.10 στο Βύρωνα, οδός Ιθώμης, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
3) Την 7-10-2011/01.45 στην Αθήνα, οδός Βαλτινών, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
4) Την 7-10-2011/02.20 στην Αθήνα, οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Δράστες αναζητούνται.

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστεία
Την 7-10-2011/03.51 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, οδός Ρήγα Φεραίου, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, φίμωσαν την ημεδαπή ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό και διάφορα τιμαλφή. Δράστες αναζητούνται.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Α. Δ. Λάρισας
Τ/Φ Αναφορά
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Αυτοκτονία
Την 6-10-2011/16.00 στον Αγιόκαμπο Λάρισας, στην ακτή της περιοχής «Ρακοπόταμος», βρέθηκαν νεκροί ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 55 και 34 ετών αντίστοιχα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Στο σημείο βρέθηκε ένα περίστροφο και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ενεργείται προανάκριση.