«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του ΕΟΦ

Σήμερα, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε τους εργαζόμενους  του ΕΟΦ, στο κτίριο του Οργανισμού που συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, κατόπιν διαμαρτυρίας του προσωπικού για τις περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών του, την εργασιακή εφεδρεία και τη συνεχή αποδυνάμωση του Οργανισμού και του ρόλου του στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
 Ο κ. Π. Κουρουμπλής στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Οργανισμού αλλά και με τους εργαζόμενους, ανέφερε ότι «βρίσκομαι εδώ σήμερα διότι πιστεύω ότι ο ΕΟΦ είναι ένας εκ των φορέων του Δημοσίου που μπορεί να επιτελέσει άμεσο ρόλο σε ζητήματα της ανάπτυξης, στηρίζοντας την ελληνική φαρμακοβιομηχανία με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας...
Επεσήμανε δε, ότι είναι ένας παραγωγικός Οργανισμός όχι μόνο επειδή καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του αλλά προσφέρει και κέρδη στον Κρατικό Προϋπολογισμό, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ποιότητα των κυκλοφορούντων φαρμάκων στην Ελλάδα.
Κατόπιν της επίσκεψής του ο Βουλευτής κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία, με την οποία προτείνει την εξαίρεση του ΕΟΦ από τις διατάξεις του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο ως προς το σύστημα βαθμολογικών προαγωγών και μισθολογικής εξέλιξης του προσωπικού του, όσο και ως προς τις ρυθμίσεις περί κατάργησης κενών οργανικών θέσεων και εργασιακής εφεδρείας. 
Εκ του Γραφείου Τύπου Βουλευτή Π. Κουρουμπλή