«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με σημαντική συμμετοχή στο 5ο Festival Ελιάς & Ελαιολάδου


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου  Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στο 5ο Festival Ελιάς & Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Απριλίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Festival που αποτελεί πλέον το σημαντικότερο θεσμό για τα εθνικά μας προϊόντα Ελαιόλαδο και Ελιά, έχει πλέον...
καταξιωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων του κλάδου αλλά και των καταναλωτών ως τόπος συνάντησης, επιμόρφωσης πληροφόρησης, προώθησης εξαγωγών, όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς.
 
Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα προκαλώντας ευχάριστα σχόλια για την άρτια οργάνωση, την καλαισθησία αλλά και τον πλούτο των προϊόντων που εκτίθεντο.
Στο περίπτερο του νομού μας συμμετείχαν 10 εταιρίες με προϊόντα, που κατά γενική ομολογία είχαν μια  εξαιρετική παρουσία που ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα και την ποιότητά τους.

Συνολικά αποτιμώντας τη συμμετοχή στο 5ο Festival Ελιάς & Ελαιολάδου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, θα πρέπει να πούμε ότι όχι μόνο ενισχύθηκε η αναγνωσιμότητα και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής μας με την επιτυχή προώθηση ποιοτικών προϊόντων, αλλά υπήρξαν και απτά δείγματα  ενδιαφέροντος συνεργασίας και  εξαγωγής των προϊόντων αυτών.
Το Επιμελητήριο σε εποχές δύσκολες για την οικονομία της χώρας, αλλά και για τους Αιτωλοακαρνάνες επιχειρηματίες, θεώρησε καθήκον του τη προβολή πολλών εξ αυτών στην πιο μεγάλη κλαδική έκθεση-εκδήλωση που γίνεται στην χώρα μας. Θεωρεί, δε, υποχρέωσή του να ευχαριστήσει για την συνεργασία και συνδιοργάνωση  το Δήμο Αγρινίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, καθώς και να δημοσιοποιήσει τις εταιρίες που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας των προϊόντων του τόπου μας,  στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς καθώς και  των εξαγωγών των τοπικών εταιριών.



 Οι εταιρίες από την περιοχή μας που συμμετείχαν στο 5ο Festival Ελιάς & Ελαιολάδου ήταν οι:
1.    Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  Αγρινίου
2.    Αμάλθεια Α.Ε.
3.    Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε.
4.    ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε.
5.     I. Κορδάτος Α.Β.Ε.Ε.
6.    Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών  Μεσολογγίου – Ναυπακτίας
7.    Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου.
8.    Πρεβέντζας Ευθύμιος του Χαριλάου.
9.    Κασσαβέτης Χρήστος του Δημητρίου
10. Σιαδήμας Δημήτρης του Γεωργίου.
             ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ