«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ  10:30π.μ.  Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,
Η ανοχή και αυταπάτες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα .Ο φόβος ΔΕΝ  σώζει. Φτωχαίνει και οδηγεί  στη πλήρη εξαθλίωση.
Τώρα πια έχεις πείρα
Τώρα έχεις ευθύνη
Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους»...

Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.
                Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.
                Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.
                Όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα  τραπεζιτών και βιομήχανων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.
                Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις Ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο.
                Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή . Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.      
                Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.
Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την εξαθλίωση.
                Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει  τα νέα μέτρα   υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.
                Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα «αναδιαπραγμάτευσης» τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.  Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού. 
                Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται «αρμονικά» στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% - 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.
                Με τη λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
                Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει  να πεταχτεί πάνω από τη πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.
                ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι’ αν έχει, είναι εχθρός του.
                Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν τη κατάσταση. 
                Όταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές «επιμηκύνσεις» και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.
                Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.
Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα’ απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.
                Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :
                Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.