«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση του προέδρου των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου κ. Π. Νικολόπουλου



Καθολική η συμμετοχή των εργαζόμενων στην «κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου… μέχρι να δοθούν λύσεις»!

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνος Νικολόπουλος, σε συνομιλία που είχαμε πριν από λίγο, μας δήλωσε:
 «Όλοι οι εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» απ’ τις 7 το πρωί στην κατάληψη. Δεν λειτούργησε τίποτα εκτός απ’ τα επείγοντα περιστατικά. Δεν έγινε κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο και προχωρήσαμε σε καταλείψεις των γραφείων: α) Του διοικητή του Νοσοκομείου β) Της διευθύντριας της διοικητικής υπηρεσίας γ) Της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή γενική συνέλευση των εργαζόμενων στο χώρο της κατάληψης στη οποία αποφασίστηκαν τα εξής:
 • Για αύριο Τρίτη 11/09/2012 αποκλεισμός των γραφείων του Διοικητή και των Δ/νσεων Νοσηλευτικής και Διοικητικών υπηρεσιών.
• Κατάληψη της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας στην εξυπηρέτησή τους χωρίς να καταβάλουν τα 5€ για επίσκεψη.
• Αποστολή πρόσκλησης σε όλα τα πρωτοβάθμια υγειονομικά σωματεία της 6ης ΥΠΕ καθώς και στα πρωτοβάθμια σωματεία όλης της περιοχής για συντονισμό των κινητοποιήσεών μας.
Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν στη γενική τους συνέλευση να επεξεργαστούν ένα σχέδιο σε συνεργασία με τους διευθυντές των κλινικών για τη δωρεάν εξέταση και νοσηλεία όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε συνεχή βάση.
Καθημερινά θα βρισκόμαστε σε γενικές συνελεύσεις για να συντονίζουμε την περαιτέρω αγωνιστική μας δράση.»

Ο δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας είναι και δική μας υπόθεση, υπόθεση όλων των πολιτών. Με κοινή και οργανωμένη δράση επιβάλλεται πλέον αταλάντευτα κι ανυποχώρητα «να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας»!
Δυναμικοί συμπαραστάτες, ας γίνουν πρώτα οι ανασφάλιστοι! Που όσο πάει θα πληθαίνουν, αυτοί που πλήρωσαν με αίμα και ιδρώτα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και τώρα είναι μετέωροι!!
Παράλληλα κι εμείς όλοι, που προς το παρόν διαθέτουμε τη δυνατότητα να είμαστε «Ασφαλισμένοι». Που κι εμείς καλύπτουμε δύσκολα τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις μας… αλλά η πολιτεία δεν μας ικανοποιεί τ’ αυτονόητα δικαιώματά μας!
Είναι αδιανόητο να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία μας και να είμαστε…ανασφάλιστοι!!

Αγωνιστές – εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, σ’ όλες τις Νοσηλευτικές μονάδες της Πατρίδας μας είμαστε δίπλα σας! Είμαστε Μαζί σας!!
Καλή Δύναμη!!!

Δημήτρης Ντόκας