«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ...για απεργοσπασία!



«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»:
ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !!!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες εκλεγμένος, με τις Παρεμβάσεις, στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου δήλωσε ανοιχτά πως είναι ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ σε επιστολή που δημοσίευσε.

Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι το μοναδικό ανά...
την Ελλάδα. Είναι η ίδια συνδικαλιστική δύναμη που τη βδομάδα που πέρασε πρότεινε στην ΟΛΜΕ απεργία διαρκείας (3ήμερες επαναλαμβανόμενες) ενώ γνωρίζουν καλά ότι το κλίμα και οι διαθέσεις αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν ότι μπορεί να γίνει με επιτυχία ένας τέτοιος αγώνας. Αντίθετα είναι σχεδόν σίγουρο ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε εκφυλιστικά φαινόμενα και απογοήτευση.
Επίσης το καλοκαίρι στη Γ.Σ. της ΔΟΕ, μαζί με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα που παρακώλυαν συνεχώς τη διαδικασία. Στο τέλος αυτό που κατάφεραν ήταν να μην ψηφιστεί πρόγραμμα δράσης και να στρωθεί ο δρόμος σε ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ να πάρουν το κατακαλόκαιρο απόφαση για απεργία στις 12/9. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καμιά εμπιστοσύνη στις «Παρεμβάσεις». Είναι δύναμη αφερέγγυα, κινείται «όπου φυσάει ο άνεμος». Και με την απεργία και τους αγώνες και με την απεργοσπασία.  Λειτουργούν σαν ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση συνειδήσεων.
Μπορεί να αρθρώνουν υψηλούς αγωνιστικούς τόνους, αλλά στο περιεχόμενο της πάλης συμπορεύονται με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό.