«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Π. Κουρουμπλής Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσώπων με αναπηρία

Παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
κ. Π. Κουρουμπλή
 στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Αναπήρων

Στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προσώπων με αναπηρία   παρευρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 27/9 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Π. Κουρουμπλής.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής συνομιλώντας με εκπροσώπους των οργανώσεων των αναπήρων, τόνισε ότι θα πρέπει πάση θυσία να προστατευθούν τα κοινωνικά δικαιώματα των αναπήρων,  επισημαίνοντας  ότι...
  δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή σε μισθούς, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και σε εφάπαξ των υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Πρόσθεσε δε, ότι η παύση το Νόμου  2643/98  καθιστά τους αναπήρους δύο φορές αναπήρους, οδηγώντας τους στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Τις ευθύνες τις κρίσεις δεν πρέπει να τις χρεώνουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, διευρύνοντας  την ανασφάλεια και την απόγνωσή τους.
Τέλος, υπογράμμισε ότι με την εγκατάλειψη των Ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία -από τις χρηματοδοτήσεις που υποχρεούται να καταβάλλει προς αυτά ο ΕΟΠΥΥ- κατεδαφίζεται και η τελευταία μορφή κοινωνικής στήριξης της οικογένειας που σηκώνει το κοινωνικό και οικονομικό κόστος της αναπηρίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου Π. Κουρουμπλή