«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Δ.Ο.Υ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους, σχετικά με την πιθανολογούμενη κατάργηση της Δ. Ο. Υ. Αγρινίου ζητούν με επιστολή τους ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και Φορείς της πόλης.

 Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής: 
Οι εκπρόσωποι των φορέων που συναντηθήκαμε σήμερα, 5-9-2012, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγρινίου, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της πιθανολογούμενης κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, δηλώνουμε ότι:
-          Η όποια αναδιάταξη Υπηρεσιών πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κριτήριο της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων. Το κράτος υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες στο εγγύτερο προς τον πολίτη επίπεδο...

-          Ο κανόνας της συγχώνευσης όλων των Δ.Ο.Υ. κάθε Νομού σε μία, με έδρα την πρωτεύουσα του Νομού, δεν μπορεί να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
-          Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο, καθότι ο ορθολογισμός που πρέπει να χαρακτηρίζει τις αποφάσεις, καταδεικνύει την αναγκαιότητα λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, αφού:
1.             Ο πληθυσμός των Δήμων που εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου ανέρχεται στις 158.740 κατοίκους, δηλαδή το 72% περίπου των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
2.             Ο Δήμος Αγρινίου είναι το γεωγραφικό κέντρο του Νομού. Πιθανή έδρα μιας ενιαίας Δ.Ο.Υ. στο Μεσολόγγι, από το οποίο πολλές περιοχές του Νομού απέχουν πλέον των 100 χιλιομέτρων, θα είχε σαν συνέπεια μετακινήσεις πολύ μεγαλύτερου αριθμού πολιτών και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, γεγονός που όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη, αλλά έχει σημαντικό κόστος για την τοπική και εθνική οικονομία.
3.              Ο Δήμος Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε σύνολο 18.443 επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, περισσότερες από 10.000 δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγρινίου.
4.             Στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου υποβάλλονται 40.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι πράξεις έναρξης υπερβαίνουν τις 800, διακοπής τις 900, μεταβολών δραστηριότητας τις 4.500, απόδοσης Α.Φ.Μ. τις 2.500 και μεταγραφών τις 1.000 ετησίως.
(Τα στοιχεία αφορούν μόνο την παλαιά Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και όχι και τις Δ.Ο.Υ. Θέρμου και Αστακού αυτές που ενσωματώθηκαν ήδη).
-          Θεωρούμε συνεπώς την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου όχι μόνο αδιανόητη, αλλά προκλητική και απαράδεκτη. Το αίτημά μας δεν αφορά ουδόλως τοπικιστικές σκοπιμότητες, αλλά αφορά πρωτίστως την κοινή λογική, αφού είναι ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο.
-          Ζητάμε, από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, τον ορισμό συνάντησης, ώστε να τον ενημερώσουμε διεξοδικότερα για το θέμα.
-          Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι ο σεβασμός προς τους κατοίκους και τους εκπροσώπους του 7ου σε νόμιμο πληθυσμό Δήμου της χώρας, επιβάλλει τον ορισμό της συνάντησης ΑΜΕΣΑ.

Αγρίνιο 5-9-2012
Ακολουθούν υπογραφές


ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ
Δήμαρχος Αγρινίου

ΠΑΝΟΣ   ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΚΟΣ
Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΣΙΝΗΣ
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

ΠΑΝΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Αιτωλοακαρνανίας

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου

ΘΩΜΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ
Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου

ΠΑΝΟΣ ΖΗΣΟΓΛΟΥ
Πρόεδρος Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αγρινίου και Περιχώρων

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπρόσωπος Συμβολαιογράφων Αγρινίου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ
Πρόεδρος ΕργαζομένωνΔ.Ο.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας