«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις…εφοριακών!

 Νέκρωσε και η ΔΟΥ Αγρινίου!


ΕΛΗΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Η ΠΟΕ ΔΟY συμμετείχε στη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη 2012. Επίσης καθολική ήταν η συμμετοχή των εφοριακών, στην 48ωρη απεργία για τις 27 και 28 (χτες και σήμερα) που προκήρυξε το συνδικαλιστικό τους όργανο.

 Απ’ την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY: «Οι νέες εξαγγελίες των μέτρων, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, ότι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, είναι βίαιη, αφορά στο σύνολό τους, οδηγεί στη φτώχια και την εξαθλίωση και θα είναι διαρκής. Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση των μνημονιακών δυνάμεων, απαιτείται κοινή στάση και κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων. Η απεργία αυτή δεν είναι το τέλος του αγώνα αλλά ένα στάδιό του».

 Έρημη και η ΔΟΥ Αγρινίου …άδεια γραφεία και γκισέ!

Μεγάλο το ποσοστό συμμετοχής των εργαζόμενων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

 Οι φορολογούμενοι ήταν ενήμεροι για την απεργία και δεν προσήλθαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που…γύριζαν στην πόρτα.



Για να σπάσουμε λίγο τη μονοτονία της σκληρής κι αβάσταχτης καθημερινότητας και την αναγκαστική βλοσυρότητά μας, σας παραθέτω μια τυχαία στιχομυθία:  
Τελειώνοντας το φωτορεπορτάζ στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Αγρινίου, ανοίγοντας την πόρτα να φύγω, διασταυρώνομαι με άγνωστό μου φορολογούμενο που έμπαινε. Αυθόρμητα και εννοώντας πως όλοι οι εργαζόμενοι τούτες τις μέρες συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του λέω: «Απεργούμε» κι αυτός ακαριαία και μεγαλόφωνα μου απαντά: «Καλά κάνετε»! ίσως μ’ εξέλαβε …για εφοριακό.
Μ’ άρεσε η ατάκα του, για αυτό την παρέθεσα…έτσι απλά για λίγο χαμόγελο και για πολύ περίσκεψη!

Δημήτρης Ντόκας