«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


 * Συνελήφθησαν δυο άτομα για καλλιέργεια ναρκωτικών.
* Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που διέπρατταν ληστείες στην Πάτρα
* Εξιχνίαση απάτης.
* Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές. 

Αναλυτικά...


Συνελήφθησαν δυο άτομα για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν 22 δενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθησαν, χθες (24-9-2012) το πρωί, στις Δάφνες Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών και της Ασφαλείας  Αιγίου, ένας
51χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας σε  βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία εντόπισαν  σε δασική περιοχή στις Δάφνες Αχαΐας τρεις κατάλληλα διαμορφωμένους  χώρους (καβατζες) όπου οι δράστες καλλιεργούσαν είκοσι δυο συνολικά  φυτά κάνναβης.

Παράλληλα σε πολύ μικρή απόσταση εντοπίστηκαν τριάντα τρία κλαριά  κάνναβης τα οποία οι δυο καλλιεργητές είχαν κρεμάσει προκειμένου να αποξηρανθούν.

Για το πότισμα της χασισοφυτείας οι δράστες χρησιμοποιούσαν λάστιχα τα  οποία είχαν συνδέσει στη παροχή ύδρευσης γειτονικής αποθήκης του 51χρονου.

Στη κατοχή των δυο καλλιεργητών οι αστυνομικοί βρήκαν δυο κινητά  τηλέφωνα τα οποία κατασχεθήκαν ως μέσα επικοινωνίας για την  καλλιέργεια των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
 Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που διέπρατταν ληστείες στην Πάτρα
Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 18 και 17 ετών σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται από της Αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 18χρονος ενεργώντας, κατά περίσταση, με τους δύο συνεργούς του, διέπραξε το τελευταίο διάστημα έξι ληστείες στην Πάτρα. Αναλυτικότερα :

  • Την 23-9-2012 το μεσημέρι, οι δράστες, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίασαν 76χρονη ημεδαπή όπου με χρήση βίας της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
  • Λίγο αργότερα, οι δύο δράστες, με τον ίδιο τρόπο, αφαίρεσαν από 65χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα επίσης.
  • Το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι δράστες, διέρρηξαν οικία 79χρονης  ημεδαπής αφαιρώντας της το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ αφού πρώτα έδεσαν, φίμωσαν και προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε αυτή.
  • Την 17-9-2012 το απόγευμα, οι δράστες ακινητοποίησαν 22χρονο ημεδαπό απειλώντας τον με κατσαβίδι και του αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό του.
  • Την 7-6-2012 το μεσημέρι, οι δράστες, πλησίασαν 54χρονη ημεδαπή, όπου με χρήση βίας της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.
  • Την ίδια ημέρα, το απόγευμα οι δράστες, με τον ίδιο τρόπο, αφαίρεσαν από 45χρονη ημεδαπή μία χρυσή αλυσίδα επίσης.

Για τη διάπραξη των ληστειών οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσω διαφυγής τους δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας της μητέρας του 18χρονου την οποία μετά την τέλεση των αδικημάτων της τροποποιούσαν τα χαρακτηριστικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενωπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. 


Εξιχνίαση απάτης.

Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών περίπτωση απάτης που είχε συμβεί πριν έξι μήνες περίπου, στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 36 ετών.

Ειδικότερα την (5/3/2012) το πρωί, στην Πάτρα, οι δύο 36χρονοι, παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπεισαν έναν 80χρονο ημεδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει χρέους συγγενικού του προσώπου.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι δράστες της απάτης είναι οι δύο 36χρονοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά τέσσερις περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη χθες (24-9-2012) το μεσημέρι, στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 31 ετών, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αυτού για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές (23-9-2012) το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, σε καφετέρια 37χρονου ημεδαπού, στο ύψος του Αιγίου, ο 31χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από το ταμείο του καταστήματος αλλά, έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια ο 37χρονος μετέβηκε σε καφετέρια του ίδιου παθόντα, που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου αφαίρεσε ένα πλαστικό κουτί μη κυβερνητικής οργάνωσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, στα πλαίσια της εποχούμενης περιπολίας τους, εντόπισαν χθες (24-9-2012) το μεσημέρι τον 31χρονο και τον συνέλαβαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 31χρονος πρόσφατα είχε διαπράξει άλλες δύο περιπτώσεις κλοπών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Την 1-8-2012 το μεσημέρι, στο Αίγιο, αφαίρεσε από 35χρονο  ημεδαπό μια σακούλα που περιείχε δύο κουτιά με φαρμακευτικά δισκία.
  • Την 22-9-2012 το πρωί, στο Διακοπτό αφαίρεσε από κατάστημα 39χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες για συμμετοχή του και σε άλλες παράνομες ενέργειες συνεχίζονται.