«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τούτη η ρότα πλέον είναι άγρια, φουρτουνιασμένη …και δεν έχει πισωγύρισμα!

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τους «κοινωνικούς ετέρους», ανακοινώθηκε ότι θα παρθούν πολύ σκληρά μέτρα, με αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις. Προκειμένου να μας δοθεί η «βοήθεια» από Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. που θα είναι 120 δισ. Ευρώ.
Η δέσμη αυτών των μέτρων προβλέπεται να περιλαμβάνει:
* Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα
* Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
* Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
* Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
* Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης
* Αύξηση του ορίου των απολύσεων
Η λαϊκή αντίδραση αναμένεται να είναι σθεναρή. Μπαράζ απεργιών και συλλαλητηρίων θ’ ακολουθήσουν, με απρόβλεπτες συνέπειες, για την παραπέρα πορεία μας. Με νέα αφετηρία την απεργία της Πρωτομαγιάς!
Τα πράγματα αυτή τη φορά, δεν είναι τόσο απλά και η λαϊκή αντοχή και υπομονή στα όριά τους. Όποιος εθελοτυφλεί μπροστά στην επερχόμενη Θύελλα, είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Η δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού, έναντι της κυβέρνησης, έναντι της ευρωπαϊκής πολιτικής, εξ’ αιτίας αυτής της σκληρής πραγματικότητας είναι δεδομένη. Κάθε πιο δύσκολο που θ’ ακολουθήσει, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.
Η αινιγματική σιωπή προς το παρόν, μεγάλης μερίδας του λαού, όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα «νέα μέτρα», θα γίνει βροντερή κραυγή!
Είναι αναπόφευκτη η κλιμάκωση της λαϊκής αντίδρασης! Τούτη η ρότα πλέον είναι άγρια, φουρτουνιασμένη …και δεν έχει πισωγύρισμα!

«Βοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»! που έγραφε ο Κ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)!!


Δημήτρης Ντόκας